Het vinden van goede hosting is cruciaal voor elke website. Dit dient namelijk niet alleen als de basis van je site, maar ook voor de rest van je bedrijf en merk. Alles wat je in de loop der jaren hebt gemaakt, kan mogelijk lijden en verloren gaan door een servercrash. Daarom is het van belang dat je website in goede handen is bij een betrouwbaar webhostingbedrijf. Om hierbij geen fouten te maken, is het verstandig om gebruik te maken van de onderstaande tips.
Scheid domein en hosting
Je kunt ervoor kiezen om het registreren van je domeinnaam bij hetzelfde bedrijf te doen als je webhosting. Echter is dit niet beslist nodig, zo is het ook mogelijk om de registratie van je domein juist te scheiden van je webhosting. Over het algemeen biedt het meer gemak om dit bij hetzelfde bedrijf te doen, echter kan het veiliger zijn om het wel degelijk te scheiden. De domeinnaam, je online identiteit, is uiteindelijk je duurste en onvervangbare bezit, dit moet goed geregistreerd zijn!
Doe goed onderzoek
Voordat je kiest voor een bedrijf dat web hosting aanbiedt, is het verstandig om de naam van de onderneming eens in te tikken op Google. Je zult dan veel resultaten krijgen en mogelijk ook negatieve beoordelingen. Het aantal consumenten dat heeft geklaagd over hun webhost zal je namelijk verbazen. Het is verstandig om hier rekening mee te houden, een webhostingbedrijf waarover alleen maar geklaagd wordt, is immers vaak niet geschikt.

Lees de voorwaarden
Als je op zoek bent naar shared webhosting kan het maar zo dat je geen aandacht besteedt aan belangrijke termen als bandbreedte en schijfruimte. Je moet je daarom een vraag stellen: wat als mijn website ineens miljoenen bezoekers trekt? Moet ik dan een forse vergoeding betalen voor de grote gegevensoverdracht? De meeste sites overschrijden hun bandbreedtelimiet niet vanwege overmatig verkeer, maar toch is het verstandig om de voorwaarden op dit gebied te kennen. Lees ze daarom door!
Maak je eigen back-ups
Het is altijd slim om back-ups te maken van je website. De kans is groot dat je webhostingbedrijf je vraagt of ze dit voor je moeten doen. Vertrouw hier echter niet volledig op! Het is juist verstandig om zelf ook nog back-ups van je site te creëren. Je host maakt naar alle waarschijnlijkheid alsnog regelmatig back-ups, maar het is zeker geen overbodige luxe om ook nog off-site back-ups te hebben.